Cum să valorificați la maximum timpul pe care îl aveți cu candidații

Un interviu de angajare este o întâlnire între un candidat și un intervievator, care se desfășoară în scopul de a evalua dacă solicitantul este eligibil pentru postul respectiv. În cadrul unui interviu de angajare, capacitatea atât a persoanei intervievate, cât și a intervievatorului de a comunica între ele este de o importanță capitală. Candidatul la un loc de muncă care are capacitatea de a-și transmite eficient gândurile și ideile va avea probabil un avantaj în procesul de interviu. Astfel, este esențial să se evalueze abilitățile de comunicare ale unui candidat înainte de a merge mai departe cu angajarea. O modalitate de a evalua aceste abilități este prin intermediul răspunsurilor comportamentale. Răspunsurile comportamentale sunt răspunsuri pe care un candidat le dă pe baza informațiilor anterioare despre angajator și/sau oferta de muncă. Astfel de răspunsuri sunt considerate un răspuns comportamental atunci când reflectă cu acuratețe procesul de gândire al candidatului.

Majoritatea întrebărilor de la interviul de angajare sunt concepute pentru a măsura aptitudinea candidatului pentru postul respectiv. Pe lângă măsurarea adecvării unui candidat, întrebările de la interviul de angajare măsoară, de asemenea, abilitățile de comunicare și de relaționare. În mod obișnuit, cele mai multe circulare de angajare și de interviu pentru un loc de muncă conțin o listă de întrebări standard. Cu toate acestea, există unele cazuri în care aceste întrebări nu au sens sau în care ele pot fi modificate pentru a evalua mai bine aptitudinea unui candidat pentru postul respectiv.

Atunci când conduce interviuri de angajare, intervievatorul ar trebui, de asemenea, să ceară candidatului să detalieze orice circumstanțe neobișnuite în ceea ce privește experiența sa profesională, pregătirea educațională și realizările sale. De asemenea, candidatul ar trebui să ofere informații despre modul în care acești factori au influențat deciziile pe care le-a luat. Aceste tipuri de întrebări, împreună cu tipurile de răspunsuri oferite, vor servi la caracterizarea candidatului. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți punctele forte și punctele slabe ale candidatului și vă va ajuta să determinați dacă acesta este potrivit pentru compania dumneavoastră.

  • Împărtășește această postare