Lista de puncte slabe interviu de angajare

Lista de puncte slabe pentru un interviu de angajare

Este important să vă alegeți cu atenție punctele slabe și să le evidențiați într-un mod pozitiv, dacă este posibil. O listă de puncte slabe pentru un interviu de angajare ar trebui să se concentreze pe o abilitate la care vă pricepeți. Adesea, acestea nu sunt abilități, ci obiceiuri. În mod ideal, ar trebui să alegeți un punct slab din lista dumneavoastră care nu este esențial pentru interviul de angajare. De asemenea, puteți menționa modalitățile prin care ați depășit acest punct slab, dacă este cazul.

O listă de puncte slabe pentru un interviu de angajare ar trebui să se concentreze pe o abilitate la care vă pricepeți. Adesea, acestea nu sunt abilități, ci obiceiuri.

Publicitate

O altă slăbiciune este că devine stresat atunci când termenele nu sunt respectate. Angajatorii apreciază persoanele care țin cont de termenele limită și se străduiesc să finalizeze proiectele la timp. În lista punctelor slabe, puneți accentul pe modul în care ați abordat o slăbiciune în trecut și pe modul în care lucrați pentru a rezolva problema în viitor. Dacă vă este rușine să vorbiți despre punctele slabe, asigurați-vă că includeți exemple de puncte forte. De asemenea, ar trebui să clarificați faptul că solicitarea de ajutor este un punct forte.

De exemplu, dacă aveți o slăbiciune în ceea ce privește munca în echipă, includeți un exemplu în care a trebuit să delegați o sarcină unui alt angajat. Acest lucru va arăta echipei de angajare că înțelegeți importanța lucrului în echipă. Este important să vă evidențiați punctele forte și planurile de îmbunătățire a punctelor slabe. Dacă nu sunteți sigur cum să vă îmbunătățiți punctele slabe, discutați-le cu angajatorul dumneavoastră. Dar asigurați-vă că nu dați impresia că sunteți prea arogant.

De asemenea, este o strategie bună să vă folosiți slăbiciunile ca sursă de încredere. Dacă sunteți timid sau vă lipsește încrederea în sine, este mai bine să vă împărtășiți punctele forte cu managerul de recrutare decât să vă ascundeți punctele slabe. În plus, este mai bine să vă menționați punctele forte și să evitați să vă menționați punctele slabe.

Este important să fiți sincer cu privire la punctele dumneavoastră slabe atunci când le aduceți în discuție la un interviu de angajare. Fie că sunt legate de punctele tale slabe, este o trăsătură pozitivă care arată că ești un jucător de echipă. Slăbiciunea ta este o oportunitate de a-ți arăta potențialul. Dacă nu sunteți suficient de încrezător pentru a o spune la interviu, puteți fi considerat arogant sau subestimat. De exemplu, dacă aveți o stimă de sine scăzută, este posibil să nu aveți suficientă încredere în voi pentru a vorbi despre defectele voastre.

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje