Întrebări pentru interviul de angajare pe care ți le poate pune angajatorul

întrebări pentru interviul de angajare

întrebări pentru interviul de angajare. Acestea sunt concepute fie pentru a testa abilitățile tehnice sau analitice ale unui candidat, fie pentru a-i testa caracterul, valorile și obiceiurile. Acestea ar trebui să îl facă pe candidat să vorbească, să își exprime gândurile și, sperăm, să exprime cele mai bune atribute și calități posibile.

Exemple:

Unde vă vedeți peste 3-5 ani?

Cel mai bun mod de a răspunde la această întrebare este să vă concentrați asupra a ceea ce sperați să obțineți în acest post. Descrieți modul în care intenționați să atingeți aceste obiective în anii următori. Explicați modul în care acestea vă vor ajuta cariera și performanța profesională și cum vor aduce beneficii angajatorului. Atâta timp cât răspunsul dvs. este realist, puteți fi sigur că va lăsa o impresie bună angajatorului.

Care sunt obiectivele tale viitoare?

Obiectivele dumneavoastră pe termen lung trebuie să fie în concordanță cu obiectivele companiei. Cel mai bun mod de a răspunde la această întrebare este să vă concentrați pe parcursul carierei dumneavoastră și pe modul în care intenționați să o realizați. Asigurați-vă că vă concentrați asupra postului actual pentru care candidați și arătați că sunteți dispus să vă asumați roluri și responsabilități suplimentare, de exemplu, pentru a vă extinde cunoștințele și expunerea.

Care sunt așteptările dumneavoastră salariale?

Angajatorii vor să știe care sunt așteptările dumneavoastră salariale pentru postul pentru care candidați și dacă ei, în calitate de angajatori, sunt în măsură să le îndeplinească pe baza experienței, educației și competențelor dumneavoastră.

Înțelegeți descrierea postului?

Întrebarea are ca scop principal faptul că angajatorul dorește să știe dacă candidatul este capabil să înțeleagă descrierea postului, inclusiv sarcinile și cerințele asociate acestuia. De obicei, angajatorul îi cere candidatului să explice în trei puncte simple capacitatea sa de a face treaba:

Sunteți capabil să îndepliniți aceste sarcini?

Care sunt obiectivele tale și cum le vei atinge?

Cum veți reuși în această poziție?

Nu uitați că descrierile postului nu acoperă toate detaliile unui post. Angajatorul vrea să știe că sunteți interesat de postul respectiv, așa că întrebați despre orice cerințe pe care le-ați fi trecut cu vederea. Punând întrebări, vă arătați, de asemenea, considerația și interesul față de poziția respectivă.

  • Împărtășește această postare