Întrebări frecvente despre interviurile de angajare

Există multe întrebări obișnuite care vă vor fi adresate în timpul unui interviu de angajare. Aceste întrebări obișnuite sunt concepute fie pentru a afla dacă aveți abilitățile pe care le caută, fie pentru a descoperi ceva ce poate nu aveți. Este important să știți la ce să vă așteptați și cum să răspundeți la aceste întrebări dacă doriți să fiți un as la interviu. Mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai frecvente întrebări care le sunt adresate oamenilor în timpul unui interviu de angajare. Aceste întrebări pot fi puse de mai multe tipuri diferite de angajatori și ar trebui folosite ca un ghid pentru a nu arăta prost sau nepregătit.

Probabil că vi se vor pune o mulțime de întrebări despre experiențele dvs. profesionale anterioare și aceasta este probabil cea mai frecventă întrebare. Locurile de muncă anterioare pot oferi o imagine despre cât de responsabil ești și dacă ai sau nu încrederea în tine însuți pe care o caută ceilalți. Alte întrebări care vă pot fi adresate includ ce ați făcut la jobul anterior, ce v-a plăcut cel mai mult la jobul anterior și orice provocări sau sarcini speciale cu care a trebuit să vă confruntați. De asemenea, angajatorul ar putea dori să știe despre lucrurile pe care le-ați făcut bine la ultimul loc de muncă și despre modul în care ați abordat problemele. Este important să rețineți că aceste întrebări sunt puse doar pentru a vedea dacă aveți calitățile și calificările potrivite.

Mulți oameni au impresia că ar trebui să meargă la un interviu și să lase angajatorul să le pună toate întrebările de care are nevoie. Acesta este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face, deoarece arată lipsa de pregătire și lipsa de respect față de managerul care face angajarea. Este în regulă să spuneți că știți aproape totul despre compania pentru care candidați. Dar, ar fi mult mai bine dacă v-ați pregăti și ați pune întrebări cu cel puțin o zi înainte.

Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate la un interviu de angajare este ce căutați. De fapt, există multe motive diferite pentru care cineva ar putea căuta un loc de muncă. Ar trebui să fiți foarte sincer cu angajatorul și să îi spuneți exact de ce vă doriți acest loc de muncă și ce credeți că trebuie să facă compania pentru a se îmbunătăți. Când îi spuneți, fiți specific cu privire la ceea ce sperați să realizați și de ce.

  • Împărtășește această postare