Interviul de angajare Do și Don’t

Interviurile de angajare pot fi agitate. Cu atât de mulți candidați care concurează pentru un singur loc de muncă, este foarte ușor să greșești și să faci o greșeală care te-ar putea costa locul de muncă visat. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva lucruri pe care trebuie să le faceți și să nu le faceți la interviul de angajare pentru a vă ajuta să obțineți locul de muncă la care visați. Citiți-le, înțelegeți-le și puneți-le în aplicare.

Îmbrăcați-vă pentru a impresiona. Asigurați-vă întotdeauna că îmbrăcămintea exterioară este curată, călcată și prezentabilă. Stați drept, cu picioarele încrucișate confortabil. Acest lucru vă va împiedica să vă agitați și vă va menține contactul vizual. Puneți frecvent întrebări în timpul unui interviu de angajare.

Este important să mențineți contactul vizual cu intervievatorul pe tot parcursul interviului de angajare. Fiți prietenos, dar rămâneți profesionist în permanență. Nu vă aplecați niciodată pe spate și nu vă uitați în altă parte decât la intervievator. Cu toate acestea, dacă este necesar, adresați întrebări aplecându-vă ușor în față, cum ar fi „Să recapitulăm din nou unele dintre cerințele postului” sau „Povestiți-mi o situație în care…”.

Atunci când răspundeți la orice întrebare care vi se pune, gândiți-vă bine la răspunsul dumneavoastră și la modul în care sună pentru cel care vă ascultă. Folosiți jargonul adecvat și asigurați-vă că păreți bine informat și experimentat. Asigurați-vă că aveți toate faptele și dovezile înainte de a vorbi. Dacă aveți un istoric al locurilor de muncă, acesta trebuie evidențiat. Dacă sunteți în căutarea unui anumit post, această informație ar trebui să fie enumerată în mod specific. Urmând aceste lucruri pe care trebuie să le faceți și să nu le faceți la interviul de angajare, vă veți asigura că veți părea cât se poate de pregătit.

Este important să mențineți o postură fermă. Acest lucru indică un angajament ferm față de post și arată intervievatorului că sunteți conștient de responsabilitățile postului și că știți cum să acționați corect în ceea ce le privește. Menținerea unei posturi relaxate poate fi dificilă la început, dar se poate realiza cu exercițiu. Urmând aceste lucruri pe care trebuie să le faceți și să nu le faceți la interviul de angajare, vă veți asigura că intervievatorul va observa o diferență majoră în aspectul și comportamentul dumneavoastră.

  • Împărtășește această postare