Interviul de angajare – de ce să vă alegem?

Răspunsuri la interviu – de ce să vă alegem?

Ce să răspunzi când ești întrebat la un interviu de angajare: de ce să te alegem pe tine? Această întrebare se concentrează pe experiența profesională anterioară a candidatului și poate fi dificil să găsești un răspuns dacă nu ai cunoștințe prealabile despre companie sau despre postul respectiv. Dacă ați mai lucrat anterior într-o poziție similară, evidențiați abilitățile și realizările dvs. cheie pentru a demonstra că sunteți calificat în mod unic pentru acest rol. Acest lucru vă va ajuta să vă diferențiați de ceilalți candidați și să vă vindeți abilitățile companiei.

Asigurați-vă că evidențiați valoarea dumneavoastră pentru angajator și oferiți exemple de puncte forte și alte abilități.

Publicitate

Care este avantajul tău?

Dacă vă aflați la un interviu de angajare, angajatorul v-a văzut deja cererea și CV-ul. Așa că nu trebuie să intrați în detalii despre aceste calități. El sau ea a stabilit deja că aveți calificările necesare pentru postul respectiv și, dacă nu ați fi îndeplinit aceste cerințe, nu ați fi fost invitat la interviu. În schimb, vorbiți despre beneficiile specifice pe care le puteți aduce companiei. Atunci când vorbiți despre trecutul și abilitățile dumneavoastră, încercați să dați un răspuns cât mai interesant.

De unde să începem?

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, încercați să nu uitați să vă concentrați asupra aptitudinilor pe care angajatorul le dorește, precum și asupra calităților care vă fac un candidat bun pentru postul respectiv. De exemplu, dacă firma caută un nou șef de departament, dați un exemplu concret de realizări anterioare care să arate cât de pasionat sunteți de această industrie.

Fii specific

În răspunsul dumneavoastră, asigurați-vă că furnizați detalii specifice despre calificările, experiența și succesele dumneavoastră. Asigurați-vă că evidențiați valoarea dumneavoastră pentru angajator și oferiți exemple de puncte forte și alte abilități. În cele din urmă, această întrebare vă va ajuta să vă dați seama unde vă situați în cadrul interviului. Un răspuns bun vă va face să fiți angajat. Și nu uitați, cu cât răspunsurile dumneavoastră sunt mai relevante, cu atât mai mari sunt șansele de a obține postul râvnit.

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje