Cum să răspundeți la slăbiciune într-un interviu de angajare

Aveți de gând să vă prezentați la un interviu? Dacă da, atunci ar trebui să știi că a răspunde la un interviu pentru un loc de muncă este unul dintre cei mai importanți factori care trebuie luați în considerare. Nu este vorba de faptul că postul tău este în joc, ci de modul în care compania ar dori să răspunzi la punctele slabe legate de etica muncii, responsabilitate, adaptabilitate și alte lucruri. Răspunzând corect la aceste întrebări, vă poate aduce mari beneficii și chiar vă poate obține postul.

În orice interviu de angajare, singurul lucru care poate decide rezultatul este punctul tău forte sau punctul slab. Atunci când vă pregătiți pentru interviul de angajare, este foarte important să acordați o atenție deosebită punctelor dumneavoastră slabe. De fapt, pregătirea punctelor slabe este la fel de importantă ca și pregătirea punctelor tari. Acest lucru se datorează faptului că punctele slabe pot determina rezultatul interviului de angajare.

Există diferite strategii cu privire la modul de a răspunde la întrebările despre punctele slabe. Puteți încerca să aflați care este punctul dumneavoastră slab. Dacă credeți că aveți puncte slabe care pot determina rezultatul interviului de angajare, atunci trebuie să le identificați, astfel încât să le puteți depăși.

Înainte de a începe interviul de angajare, ar trebui să aveți o strategie despre cum să răspundeți la întrebările despre punctele slabe . Dacă este posibil, discutați cu un prieten sau cu cineva care a mai fost în aceeași poziție. Îi puteți întreba cum să faceți față slăbiciunii pe care o aveți. Discutând cu cineva care a mai trecut prin acest proces, veți obține câteva idei și strategii pe care să le folosiți.

Cu toate acestea, dacă nu puteți întreba pe cineva care a mai trecut prin acest proces, atunci ar trebui să vă pregătiți pentru punctul dumneavoastră slab la un interviu de angajare. Asigurați-vă că v-ați pregătit pentru această întrebare, luând notă de toate întrebările la care vă puteți gândi și care pot fi folosite împotriva dumneavoastră. Puteți include chiar și răspunsurile la punctele slabe comune cu care se confruntă de obicei oamenii. Puteți chiar să folosiți răspunsurile pentru a-l direcționa pe intervievator către punctul dumneavoastră forte.

Răspunsul la întrebarea cum să răspunzi despre punctele slabe la un interviu de angajare nu depinde doar de răspunsul tău. Depinde, de asemenea, de modul în care răspundeți la alte întrebări. De exemplu, dacă întrebarea este cum să te ocupi de dezvoltarea carierei tale, trebuie să te asiguri că știi cum să planifici acest lucru. În caz contrar, angajatorul ar putea considera că sunteți un planificator slab și că nu sunteți adaptabil atunci când vine vorba de planificare.

Încrederea este foarte importantă atunci când întrebați cum să vă gestionați punctele slabe. Trebuie să vă asigurați că sunteți mereu bine dispus și că nu sunteți nervos. A fi nervos nu va face decât să vă slăbească cazul. Răspunsurile tale trebuie să fie sincere și oneste. Trebuie să vă asigurați că răspunsurile dvs. corespund așteptărilor intervievatorului. Dacă răspunsurile dvs. nu corespund cu ceea ce se așteaptă intervievatorul, acesta ar putea simți că nu sunteți real sau că nu sunteți interesat de acest loc de muncă.

  • Împărtășește această postare