Interviul de angajare cu zoom, cum să îl conduci

Interviu de angajare Zoom

Un interviu de angajare Zoom, cunoscut și sub numele de interviu video, este un interviu virtual care are loc prin intermediul unui software video și nu în persoană. Este convenabil pentru ambele părți și ușor de utilizat. Descărcarea este gratuită și, dacă nu găzduiți interviul, nici măcar nu trebuie să vă creați un cont pe site-ul Zoom pentru a-l utiliza.

Pentru a vă pregăti pentru un interviu Zoom, asigurați-vă că sunteți pregătit pentru succes. Îmbrăcați-vă în haine confortabile, decoltate și profesionale. Înainte de interviu, căutați pe internet imagini cu ținutele pe care le poartă de obicei managerii și asistenții de angajare pentru posturi similare.

În timpul unui interviu pe Zoom, comportamentul dumneavoastră este foarte important. Fiți cu ochii pe calculator și pe intervievator și fiți atenți la ceea ce spun aceștia. Dacă deveniți nervos sau agitat, dacă vă distrageți atenția verificându-vă e-mailul, scriind mesaje text sau jucându-vă cu mâinile, puteți părea necentrat.

Atunci când vorbiți cu angajatorul dumneavoastră, păstrați contactul vizual. În caz contrar, este posibil ca aceștia să presupună că vă jucați cu dispozitivul electronic, ceea ce nu este o impresie bună. Contactul vizual arată încredere și arată angajatorului că sunteți interesat de locul de muncă.

Un interviu de angajare Zoom, cunoscut și sub numele de interviu video, este o conversație virtuală care are loc prin intermediul unui software video, în loc să se desfășoare în persoană.

Publicitate

Primul pas pentru interviurile prin Zoom este pregătirea pentru întâlnirea virtuală. Asigurați-vă că aveți lumina potrivită în cameră. De asemenea, puteți experimenta cu unghiul camerei de pe telefon sau de pe computer pentru a obține cea mai bună imagine a feței dumneavoastră. Închideți toate celelalte ferestre și aplicații pentru a evita distragerea atenției și setați luminozitatea ecranului la cel puțin 60 la sută. După ce v-ați instalat, închideți toate filele din browser și reduceți la minimum distracțiile vizuale. Apoi deschideți linkul Zoom furnizat de organizație și trimiteți-l persoanei corespunzătoare.

După ce ați instalat Zoom, începeți interviul. Nu aveți nevoie de un cont pentru a utiliza acest serviciu și vă puteți conecta folosind adresa de e-mail și parola dumneavoastră. Apoi introduceți ID-ul reuniunii. Este posibil ca acesta să fie un număr de 11 cifre. Un link cu un ID de întâlnire Zoom poate fi trimis prin e-mail, dar puteți introduce și adresa dvs. de e-mail. Apoi, introduceți pur și simplu ID-ul reuniunii și începeți reuniunea.

Următorul pas în modul în care trebuie să conduci un interviu de angajare pe Zoom este să exersezi aplicația. Exersați întrebările de mai multe ori până când vă simțiți confortabil cu tehnologia. Încercați câteva scenarii diferite până când vă simțiți confortabil cu întrebările și cu modul în care angajatorul vă va răspunde la ele. Apoi, puteți merge mai departe și aplica pentru acest loc de muncă. Nu uitați să exersați cu videoclipul Zoom și asigurați-vă că sunteți pregătit.

Înainte de interviul Zoom, asigurați-vă că ați dezactivat sunetul de pe desktop. Nu doriți ca intervievatorul să vă audă râzând și vorbind, așa că oprirea sunetului va ajuta la încărcarea mai rapidă a apelului Zoom. În cele din urmă, asigurați-vă că vă îmbrăcați corespunzător pentru interviu și că vocea dumneavoastră se exprimă clar. Dacă calitatea sunetului este slabă, pregătiți-vă pentru un interviu în direct înainte de a începe.

După ce ați instalat Zoom pe computer, este timpul să exersați. Înainte de interviul propriu-zis, încercați să aranjați întâlnirea Zoom cât mai ușor posibil. Dacă aveți emoții, puteți dezactiva sunetul pentru a evita distragerea atenției. În acest fel, intervievatorul se va simți confortabil cu tehnologia, astfel încât să vă puteți concentra asupra intervievatorului. Dacă aveți emoții în legătură cu tehnologia, exersați un interviu simulat în prealabil.

Primul pas în realizarea unui interviu Zoom este să vă asigurați că totul este pregătit. Dacă vă pregătiți pentru un interviu de angajare pe Zoom, asigurați-vă că ați închis toate ferestrele și aplicațiile înainte de a începe ședința. Acest lucru va ajuta ca apelul Zoom să se desfășoare mai ușor și vă va asigura că aveți o conexiune bună cu intervievatorul. La urma urmei, o persoană bine pregătită are mai multe șanse să aibă succes la un interviu.

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje