Interviu de angajare puncte slabe

Cum să-ți depășești punctele slabe la un interviu de angajare

Atunci când vă pregătiți pentru un interviu de angajare, fiți conștient de punctele dumneavoastră slabe. Este important să înțelegeți de ce ați putea avea aceste slăbiciuni. Interviul de angajare este prima impresie, așa că este important să vă faceți temele și să cunoașteți așteptările intervievatorului. De asemenea, ar trebui să cunoașteți punctele forte ale viitorului angajator și ce puteți face pentru a vă face atractiv pentru noul dvs. șef.

Aproape orice slăbiciune pe care o puteți avea la interviurile de angajare poate fi depășită.

Publicitate

Dacă aveți puncte slabe la interviurile de angajare, iată câteva modalități de a le depăși:

Lipsa de încredere?

Dacă nu credeți că aveți abilitățile necesare pentru a face un anumit lucru, șansele de a obține acel loc de muncă sunt aproape nule. Fie că este vorba de o slujbă de marketing, de vânzări sau de birou, comunicarea este o parte foarte importantă a succesului la locul de muncă. Dacă nu aveți bune abilități de comunicare, nu veți părea încrezător, calificat sau pregătit pentru interviul de angajare. Lucrați la abilitățile dumneavoastră de comunicare.

Sunteți timid sau nu vă simțiți confortabil să puneți întrebări?

Una dintre cele mai mari slăbiciuni ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă este reticența de a pune întrebări în timpul unui interviu de angajare. Uneori, oamenii pot fi foarte buni la a răspunde la o întrebare, dar nu le place cum sună atunci când este pusă. Acest lucru poate duce la poticneli atunci când sunteți presați de timp în timpul interviului propriu-zis. Deci, care sunt câteva modalități prin care puteți depăși această problemă? Încercați să vă exersați răspunsurile la interviu în fața unei oglinzi sau faceți câteva interviuri practice.

Ai emoții înainte de o întâlnire?

Conștientizarea de sine este primul pas pentru a-ți depăși punctele slabe la interviul de angajare. Este în regulă să simți fluturi uneori. Dar dacă vă simțiți nervos chiar și înainte de interviu, s-ar putea să existe o problemă. S-ar putea să nu ai prea multă încredere în tine, așa că nu vei ști cum să te descurci. Cel mai important lucru este să treci prin ea și să o depășești.

Ești sincer cu tine însuți cu privire la punctele tale forte și punctele slabe?

Multe persoane care sunt intervievate pentru un loc de muncă sunt necinstite cu privire la abilitățile și punctele lor slabe. Se prefac că sunt buni la ceva ce nu sunt și își ascund abilitățile și slăbiciunile reale. Dacă nu sunteți sincer cu privire la punctele slabe la interviul de angajare, vă dați posibilitatea să fiți descoperit de intervievator și să vă distrugeți șansele.

Vestea bună este că aproape orice slăbiciune pe care o poți avea la interviurile de angajare poate fi depășită. Important este să știi ce trebuie să faci și cum să o faci.

Cel mai important lucru este să fii sincer cu privire la punctele tale slabe și la punctele forte. Concentrează-te pe ceea ce poți contribui, mai degrabă decât pe ceea ce nu ai. De asemenea, nu uitați să vă concentrați pe trăsăturile puternice de personalitate în raport cu trăsăturile slabe. Autocunoașterea este importantă atunci când vine vorba de depășirea punctelor slabe și a punctelor forte. Atunci când ești puternic, autentic și te concentrezi pe punctele tale forte, slăbiciunile tale se vor vedea mai puțin și vei părea mai sincer și mai onest.

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje