Interviu de angajare întrebări de conduită

Întrebări privind comportamentul la interviul de angajare

Întrebările comportamentale sunt probabil unul dintre cele mai vechi trucuri din carte atunci când vine vorba de un interviu de angajare. Comportamentul este ceva pe care cu toții îl manifestăm în mod natural la un moment dat, chiar dacă este într-o formă foarte pasivă. Întrebările comportamentale încep, în principiu, cu întrebări despre comportamentul trecut. Majoritatea angajatorilor din ziua de azi pun întrebări de comportament, deoarece consideră că comportamentul trecut este cel mai bun indicator al performanțelor viitoare.

Ideea care stă la baza acestui tip de întrebare este că, de obicei, comportamentul trecut este cel mai bun predictor al performanțelor viitoare, astfel încât succesul viitor este o concluzie evidentă.

Publicitate

Ideea care stă la baza acestui tip de întrebare este aceea că, de obicei, comportamentul trecut este cel mai bun predictor al performanțelor viitoare, astfel încât succesul viitor este o concluzie evidentă. Unul dintre motivele pentru care companiile folosesc întrebări comportamentale în cadrul interviurilor comportamentale este faptul că, de obicei, comportamentul trecut în cadrul unui interviu este interpretat cu exactitate de către un manager de resurse umane.

Întrebări pentru interviul de angajare

Unele dintre cele mai comune întrebări comportamentale pentru un interviu de angajare includ;

  • Ați avut vreo…

  • Ce s-a întâmplat mai exact?

  • Descrieți o situație în care…

  • Descrieți modul în care ați reacționat sau ați abordat o anumită problemă.

  • Care este clientul tău ideal…

Aceste întrebări sunt concepute pentru a intra în mentalitatea unui potențial angajat. Este important de reținut că întrebările de interviu comportamental nu duc întotdeauna la angajarea angajatului perfect. Uneori, este vorba mai degrabă de a afla dacă un anumit candidat se potrivește cu descrierea postului și cu personalitatea sa.

Publicitate

De asemenea, puteți utiliza întrebări de comportament atunci când selectați un candidat. Folosind o listă de întrebări de interviu care abordează provocări comune legate de locul de muncă, vă puteți face o idee despre punctele forte și punctele slabe ale unui candidat într-un anumit domeniu. Dacă un candidat are tendința de a „inventa” răspunsuri la întrebări dificile sau pare să nu se simtă confortabil în a-și împărtăși punctele forte și punctele slabe, este posibil să nu doriți să îl aduceți la birou. Pe de altă parte, în cazul în care candidatul „se interesează” în mod regulat de alte persoane din echipă și dă dovadă de spirit antreprenorial, acesta poate fi un candidat interesant cu care să lucrezi.

Principalul avantaj al întrebărilor comportamentale este că acestea necesită o cantitate minimă de informații pentru a determina dacă o persoană se potrivește organizației dumneavoastră. De îndată ce observați că o persoană nu comunică bine, se manifestă frustrată de sarcinile de rutină, are dificultăți în a lucra cu alții, este prea presată de timp sau are dificultăți în a lucra independent, puteți determina, de obicei, dacă ar fi un bun angajat.

Principalul dezavantaj al folosirii întrebărilor de interviu comportamentale este că acestea nu vă oferă suficiente informații pentru a determina dacă candidatul este cu adevărat potrivit pentru postul respectiv. Deși unele dintre întrebări pot dezvălui trăsături de personalitate pe care altfel nu le-ați fi descoperit, este posibil ca răspunsurile să nu vă spună totul despre procesul de gândire sau de luare a deciziilor unei persoane. Intervievatorul nu poate ști dacă nu îi pune candidatului o serie de întrebări comportamentale. Este posibil ca candidatul să se fi gândit doar la întrebarea comportamentală și să nu fi răspuns la ea așa cum v-ați dori. Utilizarea altor metode pentru a determina dacă o persoană se potrivește organizației dumneavoastră și postului necesită interviuri suplimentare și este singura modalitate de a determina dacă interviul comportamental este potrivit pentru dumneavoastră.

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje