Cum să vă descrieți la un interviu de angajare

În prezent, multe dintre întrebările care se pun în timpul interviurilor se pot reduce aproape la o singură întrebare: „Cine sunteți?” Angajatorii din ziua de azi au devenit foarte specifici în ceea ce privește ceea ce caută la candidații lor, deoarece au realizat că trebuie să fie mai selectivi în ceea ce privește persoanele pe care le aleg.

Atunci când vă gândiți cum să vă descrieți unui manager de angajare, există mai multe lucruri de care trebuie să țineți cont. A fi încrezător în abilitățile dumneavoastră nu înseamnă că trebuie să vă lăudați. Înseamnă doar că vă recunoașteți abilitățile și că sunteți conștient că acestea sunt relevante pentru postul respectiv. Atunci când vorbiți cu un manager de recrutare sau îi scrieți, este important să fiți cât mai sincer posibil. Onestitatea este cea mai bună politică.

Dacă nu știți cum să vă descrieți, folosiți o singură propoziție pentru a vă rezuma calificările: „Sunt o persoană bună în vânzări”. Acesta este un exemplu excelent de cum să vă descrieți unui intervievator.

A fi un jucător de echipă este, de asemenea, o calitate care se demonstrează în timpul interviului. Faptul de a fi un jucător de echipă demonstrează că sunteți dispus să puneți nevoile celorlalți înaintea propriilor nevoi. Acest lucru vă poate ajuta să vă înțelegeți bine cu ceilalți membri ai echipei și vă poate ajuta să obțineți locul de muncă la care visați. Așadar, puneți aceste tehnici la treabă atunci când mergeți la un interviu de angajare.

Mult succes!

  • Împărtășește această postare