Cum să vă prezentați în timpul unui interviu de angajare

Pregătirea pentru un interviu de angajare este un pas important pentru a obține locul de muncă la care visezi. Trebuie să vă faceți să arătați cât mai atrăgător posibil. Nu este important doar să aveți o înfățișare atrăgătoare, ci și una care să fie logică, onestă și profesională. Urmând câteva sfaturi de bază pentru interviuri, vă poate ajuta să vă puneți pe picior de egalitate atunci când vine timpul pentru acel interviu de angajare atât de important. Iată câteva sfaturi utile.

Prima impresie – Aflați cum să faceți o primă impresie care să dureze. Interviurile de angajare bune încep cu o primă impresie bună. Învățați cum să zâmbiți, să mergeți încet și să folosiți indicii non-verbale. Prezentarea este esențială, iar o postură bună, contactul vizual și un limbaj corporal relaxat contribuie la o primă impresie reușită.

Autoprezentare – Faceți o autoprezentare inteligentă și bine planificată care să obțină cele mai bune rezultate. O primă impresie bună începe cu o bună autoprezentare. Asigurați contactul vizual, zâmbiți și intrați într-o conversație confortabilă și prietenoasă.

Auto-dezbaterea – Aveți ceea ce vă trebuie pentru a vă potrivi bine pentru această companie? Dacă da, nu ezitați să le spuneți acest lucru recrutorilor. Nu încercați să veniți cu o autoprezentare elaborată. Spuneți-le pur și simplu că sunteți încântat de interviul de angajare și că doriți să aflați mai multe despre organizație. Exersați-vă autodenunțul și memorați ceea ce vreți să spuneți.

Fără cuvinte – Unul dintre cele mai importante instrumente pentru pregătirea interviului de angajare este limbajul corpului. Îmbrăcați-vă pentru succes și aveți o postură încrezătoare. Apoi aveți privirea și limbajul corporal necesare pentru succes.

Contactul vizual este, de asemenea, foarte important atunci când încercați să vă prezentați unui potențial angajator. Aveți un contact vizual ferm, puternic, dar relaxat și păstrați-l cel puțin câteva secunde. Câteva respirații profunde vă pot ajuta, de asemenea, să vă relaxați limbajul corporal și să păreți mai confortabil.

Cum să vă prezentați
După ce v-ați prezentat și v-ați exersat autodeputarea, puteți trece la partea propriu-zisă, cum să vă prezentați, a procesului de interviu. Probabil că veți face acest lucru în timpul etapei de pre-interviu, în care vă așezați și îi explicați intervievatorului de ce ați fi perfect pentru postul respectiv. Explicați abilitățile pe care le-ați învățat și ce vă face atât de bun pentru postul respectiv. Dați-i exemple specifice despre cum ați contribuit la companie.

Un bun exemplu de prezentare este ceva de genul următor: „Sunt foarte încântat de această nouă oportunitate. Întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii. Sunt pasionat de a-i ajuta pe alții să aibă succes. Visul meu este să devin un lider de succes în industria sănătății”. Aceste declarații sunt foarte generale, dar doriți să îi arătați intervievatorului că vă vedeți conducând compania spre succes. Atunci când puteți face acest lucru, interviul dvs. va fi o experiență pozitivă de la un capăt la altul.

  • Împărtășește această postare