Interviu de angajare care sunt punctele tale slabe?

Care sunt punctele tale slabe pentru un interviu de angajare

O întrebare pe care cei mai mulți candidați o primesc la interviul de angajare: „Care sunt punctele tale slabe?”. Este întrebarea pe care majoritatea candidaților o primesc cel puțin o dată în timpul unui interviu de angajare. În acest caz, angajatorul dorește să audă exemple specifice în răspunsul dumneavoastră. Pentru a înrăutăți situația, unii angajatori vă cer acum să le oferiți și până la 3 puncte slabe.

Învață care sunt punctele tale slabe și folosește-le în avantajul tău! Nu este nimic greșit să recunoști o slăbiciune la un interviu de angajare, mai ales dacă o poți folosi în avantajul tău.

Publicitate

Candidat fără conducere

Iată un exemplu: vă pricepeți să lucrați cu oamenii sau vă simțiți mai confortabil să lucrați cu oamenii decât cu sistemele. Acesta este un bun exemplu de răspuns, deoarece aveți bune abilități interpersonale, dar s-ar putea să nu vă pricepeți la fel de bine să lucrați cu sistemele IT ca și cu oamenii.

Absolvent cu management

În ultimul exemplu, să presupunem că sunteți un bun rezolvator de probleme sau că puteți face lucrurile să funcționeze chiar și atunci când nu știți cum să le faceți să funcționeze. Este posibil să fiți un lider înnăscut care se pricepe de minune la a-i motiva pe toți să facă ceea ce trebuie făcut. Un lider poate tolera să aibă și unele slăbiciuni. Acest post poate necesita mult follow-up, așa că evidențiați orice puncte slabe pe care le aveți în ceea ce privește gestionarea apelurilor de follow-up, a apelurilor telefonice, a e-mailurilor etc.

Învață care sunt punctele tale slabe și folosește-le în avantajul tău!

După cum puteți vedea, cunoașterea punctelor slabe poate duce uneori la o conversație de succes. Țineți cont întotdeauna de aceste lucruri atunci când vă gândiți la care sunt punctele voastre slabe și lucrați pentru a le depăși! Nu este nimic rău în a recunoaște un defect la un interviu de angajare, mai ales dacă îl puteți folosi în avantajul dumneavoastră. De multe ori, cea mai bună modalitate de a depăși un neajuns este pur și simplu să îi găsești o altă utilizare! A fi sincer cu privire la un potențial punct slab este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi poți face atunci când aplici pentru un loc de muncă!

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje