În timpul interviurilor de angajare

Publicitate

Fiți pregătiți

Pentru a obține interviul de angajare perfect într-o anumită companie, trebuie să vă luați în considerare mai întâi obiectivele profesionale, punctele forte, punctele slabe, abilitățile de comunicare și multe alte lucruri înainte, în timpul și chiar după interviu. În timpul interviului, va trebui să răspundeți la o serie de întrebări obișnuite pe care vi le pot adresa angajatorii.

Angajatorii caută persoane interesate de ceea ce au de oferit. În plus, ați putea chiar să le arătați că sunteți dispus să aflați mai multe despre compania lor și să reflectați asupra culturii și a ceea ce oferă compania. Așadar, este important să nu uitați să luați notițe, să ascultați cu atenție și să puneți multe întrebări.

Am adunat câteva sfaturi despre modalitățile practice de a vă prezenta la un interviu de angajare, astfel încât să le puteți arăta angajatorilor că sunteți cel mai bun candidat pentru postul respectiv.

Publicitate

Lista de verificare

Dacă vă întrebați ce trebuie să rețineți în timpul unui interviu de angajare, asigurați-vă că vă treceți în revistă lista de verificare, deoarece vă va fi util să vă amintiți în timpul interviului de angajare. O listă de verificare legată de locul de muncă vă poate ajuta să obțineți postul pe care vi-l doriți.

Întrebările intervievatorului au ca scop găsirea răspunsurilor care vor ajuta compania să decidă dacă merită să angajeze și să dezvolte în continuare candidatul.

Când vi se pune o întrebare, gândiți-vă câteva secunde la ceea ce vreți să spuneți. Răspunsul dumneavoastră trebuie să facă legătura între punctele forte, competențele și realizările dumneavoastră și nevoile companiei.

Când răspundeți la întrebări, vorbiți clar și cu încredere. Răspunsul dumneavoastră trebuie să fie scurt, la obiect și clar formulat.

Dați exemple specifice, dacă este posibil. Vorbiți-ne despre performanțele dvs. anterioare în legătură cu competențele pe care le caută compania.

Luarea de notițe în timpul interviului este o abilitate necesară. Nu numai că arată interes pentru locul de muncă, dar demonstrează și capacitatea dumneavoastră de a vă concentra asupra sarcinii pe care o aveți de îndeplinit. Dar evitați să scrieți totul doar pentru că vă gândiți că ați putea uita ceva.

Nu uitați că este o conversație în ambele sensuri. De asemenea, trebuie să puneți întrebări pentru ca discuția să decurgă bine.

Interviuri de angajare

Citiți mai jos pentru a înțelege mai multe tehnici pentru un interviu de succes la un loc de muncă.

Publicitate

Sfaturi pentru interviul de angajare

Găsiți mai multe sfaturi, întrebări și răspunsuri pentru interviul de angajare