CV-ul și cererea sunt identice?

CV-ul și aplicația sunt identice?

CV-urile și cererile de angajare au un format similar, dar pot fi foarte diferite. CV-ul și aplicația sunt identice? Acest articol va răspunde la întrebarea ce ar trebui să conțină fiecare. De asemenea, se va explica diferența dintre ele.

Un CV privește înapoi în timp, în timp ce o aplicație privește înainte și se concentrează pe abilitățile și experiența ta.

Diferența dintre un CV și o cerere de angajare:

CV

Un CV este cu siguranță o primă impresie bună pentru un angajator, iar o aplicație este importantă pentru a ieși în evidență. Cu toate acestea, cele două sunt foarte diferite. Scopul unui CV este de a privi înapoi în timp, în timp ce o cerere de angajare bună privește înainte și se concentrează pe abilitățile, experiența și cunoștințele necesare pentru postul în cauză. Ca atare, cele două ar trebui să se completeze reciproc.

Un CV este mai lung și are un scop și o prezentare diferită. Acesta trebuie să includă detalii specifice postului pentru care candidați. CV-ul este un rezumat al experienței și educației dumneavoastră. Acesta constă de obicei în una sau două pagini și trebuie să fie adaptat la un anumit loc de muncă.

Aplicație

O aplicație are mai multă personalitate. O cerere de angajare va conține adesea o legătură personală cu compania și va arăta angajatorului că solicitantul se potrivește bine pentru companie. O cerere este mult mai convingătoare decât un CV. Un CV poate fi prea generic, așa că o cerere de angajare trebuie să vă evidențieze unicitatea și să arate de ce sunteți cea mai bună persoană pentru postul respectiv. Acesta va ieși în evidență față de restul solicitanților.

Aplicația completează un CV. Este o scurtă prezentare a activității și intereselor dvs. și evidențiază modul în care vă potriviți perfect pentru acest post. În schimb, un CV oferă angajatorului informații mai detaliate, iar o cerere de angajare poate contribui la transmiterea acestor calități.

Pe lângă faptul că trebuie să fie complementară, o cerere de angajare trebuie să spună cititorului ce aveți de oferit angajatorului. Un CV oferă o mulțime de informații angajatorului, în timp ce o cerere de angajare este un document concis, personal și profesional. Scopul unei cereri este de a vinde solicitantul. O cerere bine scrisă vă poate ajuta să obțineți postul pe care îl căutați.

  • Împărtășește această postare