CV ce ar trebui să conțină?

CV ce ar trebui să conțină?

Titlul CV-ului trebuie să cuprindă numele și datele de contact. Nu uitați să includeți numărul de telefon și adresa de e-mail, dacă este cazul. Nu este necesar să indicați adresa completă, ci doar orașul în care locuiți. Este mai potrivit să includeți orașul decât adresa completă. Deci, ce ar trebui să conțină CV-ul?

Cea mai importantă parte a CV-ului dumneavoastră este profilul personal. Acesta oferă un scurt rezumat al identității dumneavoastră și a ceea ce căutați la un nou loc de muncă.

Publicitate

Profil personal

Cea mai importantă parte a CV-ului dumneavoastră este profilul personal, cunoscut și sub numele de obiectiv de carieră sau declarație personală. Este un scurt paragraf care apare sub numele dvs. și care oferă un scurt rezumat despre cine sunteți și ce căutați la un nou loc de muncă.

Layout

CV-ul dumneavoastră trebuie să fie ușor de citit. Alegeți un font fără serife și păstrați dimensiunea fontului suficient de mică pentru ca descrierea postului să poată fi citită. Folosiți bullet points pentru a vă rezuma sarcinile, competențele și realizările din fiecare poziție. Cea mai recentă poziție ar trebui să ocupe cel mai mult spațiu în CV-ul dumneavoastră. Acest lucru îi va arăta angajatorului experiența dumneavoastră recentă. Posturile mai vechi pot fi omise din CV-ul dumneavoastră dacă nu necesită atât de multe detalii.

Prezentare generală

În cazul în care candidați pentru un loc de muncă într-o anumită industrie, ar trebui să adăugați o secțiune la CV-ul dumneavoastră, în care să enumerați educația, experiența și alte calificări relevante. Abilitățile pe care le aveți vă pot ajuta să obțineți postul, așa că enumerați-le. De exemplu, puteți include competențele lingvistice și competențele avansate în domeniul programelor informatice.

Hobby-uri

Hobby-urile nu ar trebui să fie incluse în CV-ul dumneavoastră. Cu excepția cazului în care acestea sunt direct relevante pentru postul pentru care candidați, nu trebuie să le includeți. Afilierea la o echipă de fotbal, de exemplu, poate fi controversată, așa că gândiți-vă bine dacă este relevantă sau nu. Pe lângă faptul că înstrăinează cititorul, acestea pot fi și părtinitoare. Pasiunea pentru fotbal nu este neapărat un interes adecvat pentru o companie care produce scutere electronice, caz în care pasiunea pentru sustenabilitate este mai utilă pentru CV-ul dumneavoastră.

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje