Cerere de angajare de ce aplic pentru acest loc de muncă?

Cerere de angajare de ce aplic pentru acest loc de muncă?

Poate fi dificil să răspundeți la întrebarea „de ce candidez pentru acest post” în cererea dumneavoastră. Indiferent de tipul de post pentru care candidați, această întrebare va fi cu siguranță pusă. Deși există o mulțime de răspunsuri generale pe care le puteți folosi, cel mai bine este să fiți mai specific. Începeți prin a face o listă cu toate cerințele și notați-le pe cele care corespund abilităților dumneavoastră. Apoi, evidențiați aceste aspecte ale trecutului dumneavoastră și includeți exemple de lucrări anterioare.

Gândiți-vă la obiectivele dumneavoastră profesionale și la motivele pentru care vă doriți acest post.

Publicitate

Când răspundeți la această întrebare, țineți cont de specificul postului pentru care candidați. Gândiți-vă la experiența dumneavoastră într-o poziție similară, precum și la cultura companiei. Dacă este vorba de un post de conducere, vorbiți despre capacitatea dumneavoastră de a-i conduce pe ceilalți și de a construi relații puternice. Apoi, când vine vorba de salariu și beneficii, nu fiți prea vag sau prea pozitivist.

Pentru a nu părea lipsit de importanță, încercați să analizați descrierea postului. Un răspuns puternic arată că v-ați documentat cu privire la companie și la postul respectiv. Un răspuns bun ar trebui să se concentreze pe competențele necesare pentru postul respectiv. De asemenea, cultura companiei poate influența răspunsul, așa că cercetați-o în prealabil. Dacă este posibil, încercați să răspundeți la întrebare ca și cum ați fi deja angajat și ați fi început deja să lucrați.

Spune-ne de ce ești pasionat de acest job

Răspunsul la întrebarea „De ce aplic pentru acest job?”. trebuie să se bazeze pe experiența dumneavoastră, pe cunoștințele dumneavoastră despre companie și pe interesul dumneavoastră pentru postul respectiv. Dacă dați un răspuns vag, veți părea nepregătit și veți părea neserios. În schimb, asigurați-vă că răspunsul dvs. arată că v-ați documentat și că sunteți capabil să faceți treaba respectivă. Fiți sincer cu privire la motivațiile dumneavoastră, deoarece angajatorul dorește să angajeze pe cineva care este cu adevărat pasionat de postul respectiv.

Pe lângă întrebarea în sine, răspunsul la întrebarea „de ce aplic pentru acest loc de muncă” trebuie să fie specific companiei. Angajatorul vrea să știe de ce sunteți pasionat și ce va aduce beneficii pentru el. Dacă aveți un scop clar în minte, vă va ajuta să ieșiți în evidență din mulțime. Dacă intervievatorul vă pune această întrebare într-un e-mail sau într-un apel telefonic, este important să fiți specific.

Motivul pentru această întrebare este o ocazie excelentă de a vă vinde angajatorului. Asigurați-vă că includeți exemple de succese anterioare pentru a crea un context. De exemplu, dacă ați lucrat într-un startup de social media, este posibil să fi fost inspirat de misiunea companiei. Dacă ați lucrat într-un mediu de birou, este posibil să aveți o abordare diferită, cum ar fi un mediu mai personal și mai puțin orientat spre afaceri.

Publicitate

  • Împărtășește această postare

În legătură cu Mesaje